LSU dziudo sportininkai pasipuošė Europos universitetų žaidynių bronzos medaliais

Lenkijos mieste Lodzėje vykstančiame penktosiose Europos universitetų žaidynėse Lietuvos dziudo komanda, kurios didžiąją dalį sudaro LSU studentai, iškovojo trečią vietą.
Lietuvos dziudo meistrai 4:0 įveikė Čekijos, 6:0 Bosnijos ir Hercegovinos komandas, o ketvirtfinalyje susitiko su Prancūzijos „Grenoble Alpes“ universitetu. Atkakli kova baigėsi lygiosiomis 3:3. Ištraukus burtus paaiškėjo, kad 73 kg svorio kategorijos sportininkai susitiks lemiamai kovai ir kovos dėl „auksinio“ pergalingo taško. Lemiamoje kovoje LSU studentas Kęstutis Vitkauskas dar kartą laimėjo prieš Prancūzijos atstovą.
Pusfinalyje Lietuvos komanda nusileido Ukrainos atstovams, o kovoje dėl trečios vietos įveikė Paryžiaus „Est Creteil“ studentus.
Lietuvos komandai atstovavo LSU sportininkai Sandra Žievytė, Kęstutis Vitkauskas, Dalia Mackonytė, Titas Kasparavičius, Miglė Julija Dudėnaitė ir Lukas Lažauninkas.
Be to, organizatoriams pakeitus nuostatus ir leidus į komandas įtraukti ir kitų tos pačios šalies universitetų sportininkus, prie LSU sportininkų prisijungė trys VDU ir vienas LKA studentas.
Komandos treneriai – L. Dudėnienė ir K. Vitkauskas.
Lietuvos studentų sporto asociacijos nuotraukos