LSU sportininkai – tarp A. Šociko bokso turnyro laimėtojų

Kaune vykusiame 24-ajame Algirdo Šociko bokso turnyre, kuriame kovojo daugiau negu pusė šimto boksininkų iš 9 valstybių, dalyvavo ir 12 Lietuvos sporto universiteto (LSU) bokso specializantų. Šiame Tarptautinės bokso federacijos (AIBA) aukščiausios A kategorijos turnyre LSU sportininkai pasipuošė visų trijų spalvų medaliais.

Jau trečius metus iš eilės A. Šociko turnyro čempionu tapo Vytautas Balsys (svorio kategorija iki 75 kg).
Paulius Zujevas ne tik triumfavo svorio kategorijoje iki 81 kg, bet ir buvo išrinktas techniškiausiu turnyro boksininku.
Sidabro medalius iškovojo Gilvinas Lukošiūnas (svorio kategorija iki 64 kg) ir Algirdas Baniulis (svorio kategorija per 91 kg).
Bronzos medaliai atiteko Robertui Liorančui, Tomui Olberkiui ir Liudvikui Lagunavičiui.

„Algirdo Šociko bokso turnyras, tradiciškai rengiamas gegužės mėnesį, šiemet dėl koronaviruso pandemijos vyko tik spalį. Dėl užsitęsusio karantino sportininkams labai trūko įvairių varžybų. Dabar Lietuvos boksininkai rengiasi atrankai į Tokijo olimpines žaidynes. Savo jėgas sportininkai netrukus išmėgins Lietuvos bokso čempionate, kuris vyks lapkritį“, – sakė Lietuvos bokso rinktinės vyriausiasis treneris, LSU sporto ir partnerystės prorektorius Vidas Bružas.

Šiemet studijas LSU pradėjo 17 pirmo kurso bokso specializantų, kurie, tikimės, džiugins naujomis pergalėmis.

Alfredo Pliadžio nuotraukoje – treneris V. Bružas (kairėje) ir techniškiausias turnyro boksininkas Paulius Zujevas.