LSU kartu su UAB „Active Training“ toliau tobulins studijų programas

Lietuvos sporto universitetas (LSU) ir UAB „Active Training“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurią parašais patvirtino LSU rektorė, prof. dr. Diana Rėklaitienė ir UAB „Active Training“ atstovė Lina Černiauskė.

Sutartimi LSU įsipareigoja tobulinti studijų programą „Pratimai, mityba ir streso valdymas“ bei kitas LSU su sveikatingumu ir asmeniniu treniravimu susijusias studijų programas pagal pateiktas UAB „Active Training“ specialistų pastabas ir siūlymus, sudaryti sąlygas specialistams kelti kvalifikaciją LSU, vykdyti bendrus projektus.

UAB „Active Training“ konsultuos ir teiks pasiūlymus LSU personalui tobulinant LSU programą „Pratimai, mityba ir streso valdymas“. Be to, UAB „Active Training“ suteiks Europinius sveikatingumo instruktoriaus kvalifikacijos pažymėjimus (3 EKS lygmens) ir galimybę registruotis į EREPS (European Register of Exercise Professionals) studijų programą „Pratimai, mityba ir streso valdymas“ tiems studentams, kurių žinios ir įgūdžiai atitinka Europinius standartus (namų darbų ir egzamino įverčiai didesni negu 75 proc.).

„Šiuolaikinei visuomenei vis svarbesnė tampa sveika mityba, streso valdymas, jaučiame didelį susidomėjimą šiomis sritimis“, – sakė sporto ir partnerystės prorektorius dr. Vidas Bružas.

Lietuvos sporto universiteto dėstytoja, doc. dr. Simona Pajaujienė pasidžiaugė, kad  studijų programoje „Pratimai, mityba ir streso valdymas“ savo žiniomis dalijasi ir „Active Training“ atstovai. „Studentams užsiėmimai – įdomūs, nes tai – ne tik paskaitos universitete, bet ir seminarai, praktinės pratybos, rengiamos sporto klube, taip suteikiama studentams daugiau laisvės ir motyvacijos mokytis,“– teigia doc. dr. S. Pajaujienė.