Lietuvos sporto universiteto krepšininkėms – LSKL merginų taurė

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų taurės turnyre triumfavo Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentės. Trenerės Rasos Kreivytės auklėtinės finale savo žiūrovų akivaizdoje be didesnės įtampos 23 taškų skirtumu – 80:57 (21:10, 23:8, 16:19, 20:20) nukovė praėjusio sezono LSKL čempiones Vilniaus universiteto (VU) merginas.

Šį LSKL sezoną nė karto nesuklupusios LSU merginos savo akivaizdų pranašumą pradėjo įrodinėti nuo dvikovos pradžios, kai septintąją minutę atitrūko 14:2. Po dviejų kėlinių LSU atotrūkis jau buvo 26 taškai – 44:18.

Antra rungtynių pusė buvo daugiau formalumas – LSU žaidėjos pernelyg nesidraskė, o tiesiog ramiai ir užtikrintai žaidė, tarsi laukdamos finalinio švilpuko ir apdovanojimo ceremonijos.

LSU gretose nesulaikoma buvo Laura Svarytė, pelniusi 32 taškus (13/19 dvit., 2/3 trit., 14 atk. kam., 2 rez. perd., 3 perimti kamuoliai, 40 naud. balų.). Ji gavo naudingiausios LSKL žaidėjos titulą bei buvo apdovanota atskiru prizu kaip rezultatyviausia šio LSKL turnyro žaidėja.

Dar finale prie LSU pergalės 21 tašku prisidėjo Deimantė Žukaitė (5/9 dvit., 3/9 trit., 2/2 baudos), Kristina Masionytė pelnė 11 taškų.

Kaunietės puikiai išnaudojo ūgio pranašumą – laimėjo kovą po krepšiais net 47:34. Taip pat LSU taikliau metė dvitaškius (60 prieš 43 proc.), tritaškius (32 prieš 17 proc.) ir baudas (57 prieš 45 proc.).

„Džiugu, kad susigrąžinome LSKL nugalėtojų taurę į Kauną. Subūrėme šiuo metu geriausią LSU studenčių komandą ir pernelyg daug vargo neturėjome. Šiame turnyre žygiavome vien pergalėmis ir tai, kad iškovojome nugalėtojų taurę yra dėsninga, – iškart po finalo rungtynių kalbėjo LSU trenerė Rasa Kreivytė. – Norėtųsi, kad būtų daugiau varžovių – 6–8 komandos, tačiau studenčių universitetuose mažėja ir suburti komandas darosi vis sudėtingiau. Mes šį sezoną nežadame sustoti, dar bandysime iškovoti medalių šį savaitgalį Kaune vyksiančiame LSKL krepšinio trijulių turnyre, o antroje gegužės pusėje laukia SELL žaidynės. Ten taip pat norėtume pakovoti dėl medalių“, – kalbėjo LSKL nugalėtojų trenerė.

Priminsime, kad praėjusio LSKL merginų sezono finale taip pat Kaune kovėsi VU ir LSU ir tąkart pajėgesnės buvo vilnietės – 91:69 (22:25, 17:16, 25:14, 27:14). Šiemet kaunietės pasiekė saldų revanšą.

Šiomis varžybomis LSKL sezonas nesibaigia – gegužės 4 dieną (šeštadienį) Kaune, KTU sporto salėje (Radvilėnų pl. 19), vyks LSKL 3 × 3 krepšinio turnyras. Varžybų pradžia – 12 val.

LSKL informacija