Pirmasis LSU aerobinės gimnastikos „Kalėdinis turnyras 2018“

Lietuvos sporto universitete (LSU) praūžė pirmasis aerobinės gimnastikos „Kalėdinis turnyras 2018“. Varžybas atidariusi LSU rektorė Diana Rėklaitienė pasidžiaugė gražia švente, dalyvių gausa ir palinkėjo visiems puikių startų. Įspūdinga parodomąja programa varžybų dalyvius pasveikino LSU pirmakursė, pasaulio aerobinės gimnastikos čempionato dalyvė Akvilė Šarkaitė.

„Kalėdiniame turnyre 2018“ varžėsi daugiau negu 300 sportininkų iš Kauno, Kulautuvos, Garliavos, Ringaudų, Prienų ir Jonavos. Daugiausia dalyvių – net 130 – buvo mažiausiųjų, 8 metų ir jaunesniųjų, grupėje. Patiems jauniausiems sportininkams buvo vos ketveri metai. Visi mažieji gimnastai pelnė dalyvių medalius, kurie daugeliui buvo pirmieji jų gyvenime. Varžybų pabaigoje atvyko ir Kalėdų Senelis, kuris apdovanojo ne tik turnyro nugalėtojus ir prizininkus, bet ir visus sportininkus pradžiugino staigmenomis.

Kalėdiniam turnyrui teisėjavo Universiteto alumnai, kurie sėkmingai dirba trenerio darbą ir teisėjauja įvairaus rango šalies bei pasaulio varžybose. Varžybų vyriausioji sekretorė – Treniravimo mokslo katedros dėstytoja Loreta Stasiulevičienė, vyriausioji teisėja – LSU rinktinės trenerė, tarptautinės kategorijos teisėja Jolanta Matuzevičienė. Teisėjavo ir kitos tarptautinės kategorijos teisėjos – Treniravimo mokslo katedros docentė Roma Aleksandravičienė bei Sporto fiziologijos ir genetikos magistrantė, Lietuvos aerobinės gimnastikos čempionė Viktorija Treigytė.

Varžybų organizatoriai visų dalyvių vardu nuoširdžiai dėkoja Lietuvos sporto universitetui už galimybę surengti nuostabią kalėdinę šventę jauniesiems gimnastams.

Doc. dr. Romos Aleksandravičienės informacija