LSU pirmakursiai: šimtukininkė Rasa Krukaitė svajoja apie savo verslą

Garliavos Jonučių gimnazijos absolventė Rasa Krukaitė – viena iš septynių Lietuvos sporto universiteto pirmakursių, kurie vieną iš valstybinės brandos egzaminų išlaikė šimtuku.  Puikiai anglų kalbą mokanti Rasa ilgai nedvejojo – ji pradėjo ieškoti su sportu ir sveikatinimu susijusios studijų programos šia kalba. Tad Universiteto studijų programa anglų kalba Physical activity and lifestyle  (PAL) buvo tai, ko ieškojo. Pirmakursė neabejoja, kad šios studijos Universitete atvers puikias galimybes.

Rasa pasakoja, kad nuo vaikystės profesionaliai šoko, lankė įvairius sporto būrelius, priklausė gimnazijos mokinių tarybai, buvo klasės seniūnė, be to, baigė Garliavos meno mokyklą.  Tiesa, aktyvi moksleivė iš pradžių planavo rinktis ne sporto ir sveikatinimo, o medicinos studijas. Kai atėjo laikas teikti paraiškas, nusprendė neskubėti ir pasidomėti kitomis galimybėmis. Tuomet Lietuvos sporto universitete rado PAL programą, kuri iškart patraukė dėmesį.

„Domiuosi sveika gyvensena, stengiuosi būti fiziškai aktyvi, sveikai maitintis. Pastebiu, kad mūsų visuomenei trūksta fizinio aktyvumo. Tikiuosi, studijos man padės įgyti žinių, kurios padės ne tik tobulėti, bet ir motyvuoti kitus“,– pasakoja pirmakursė.

Rasa neabejoja, kad Universitete ji gaus žmogaus anatomijos, sveikos gyvensenos ir kitų profesinių žinių, jas galės gilinti viename iš Europos universitetų. Šias galimybes atveria Erasmus mainų programa.

Motyvuotos studentės planuose – sveikatingumo tinklaraščio kūrimas ar net nuosavas sveikatingumo klubas.