Būsimasis asmeninis treneris iš LSU semestrą studijavo Mursijos katalikiškajame universitete

Pratimų, mitybos ir streso valdymo studijų programos trečiakursis Džiugas Klimas, šių mokslo metų rudens semestrą pagal „Erasmus+“ programą studijavęs Mursijos katalikiškajame universitete (UCAM Catholic University of Murcia), sutiko pasidalyti Ispanijoje patirtais įspūdžiais.

„Rugsėjo viduryje atvykusį į Mursijos miestą mane pasitiko karštas oras, saulė, palmės ir apelsinai. Tačiau, kad ir kaip viskas aplink buvo nuostabu, iš pradžių gyventi svečioje šalyje nebuvo lengva. Ispanijoje visi atsipalaidavę, visur vėluoja ir niekas dėl to nesuka galvos – juk siesta! Tad pirmąją dieną neturėjau nei tvarkaraščio, nei nuolatinės gyvenamosios vietos, nei „Erasmus“ mentoriaus. Be to, dauguma tarptautinių studentų kalba ispaniškai, o ne angliškai. Žinoma, ilgainiui įsitikinau, kad ispanų kalba yra antra tarptautinė kalba ir ja kalba daugelyje šalių. Na o man teko suktis su anglų kalba. Kuo toliau, tuo gyvenimas svečioje šalyje vis lengvėjo, o studijų kokybė Mursijos katalikiškajame universitete tikrai nenuvylė. Mokymosi procesas buvo gana intensyvus, bet įgytos žinios ir patirtis – neįkainojama. Čia už klaidingą atsakymą buvo minusuojami taškai, taigi parašęs egzamino darbą, jei tikiesi gauti 8, gali gauti ir 6. Pažymiai neapvalinami, tad 4.9 – neišlaikyta. Paskaitų nepraleidinėjau, nors keturias dienas per savaitę jos vykdavo nuo 8.30 val. ryto, o kelionė tramvajumi iš namų iki universiteto trukdavo valandą.

Prisijungiau prie įvairių bendruomenių (žygių, šokų, jogos), su kuriomis leidau laisvalaikį ir susipažinau su vietiniais gyventojais bei svečiais. Ispanijoje yra įprasta šokti salsa ir bachata, tad šokau ir aš. Jungtis prie šokių grupės buvo geriausias mano sprendimas.

Pragyvenimo lygis Ispanijoje pakankamai aukštas, todėl teko pridėti ir savų lėšų, tačiau svečios šalies pažinimas, studijų kokybė ir naujos pažintys atpirko viską. Esu labai dėkingas LSU už galimybę susipažinti su nauja kultūra, keliauti, studijuoti ir tobulėti. Kiekvienam linkiu tai išbandyti – nedvejokite ir nebijokite, nes tai geriausia studijų metų patirtis“, – tvirtina Dž.  Klimas.

Lietuvos sporto universitetas studentams siūlo mokytis ne tik Europos, bet ir kitų šalių universitetuose. Šiuo metu paskelbtas konkursas vykti studijų arba praktikos į JAV, Bosniją ir Hercegoviną ar Izraelį. Prašymus galima teikti iki 2023 m. vasario 23 d.

Daugiau informacijos: https://www.lsu.lt/apie-lsu/tarptautiniai-rysiai/konkursai/