Lietuvos sporto universitetas pristatytas JAV

NAFSA paroda LSU pristatymas

Lietuvos sporto universiteto Tarptautinių ryšių skyriaus atstovai Irena Čikotienė ir Tomas Kukenys dalyvavo 75-ojoje tarptautinėje Šiaurės Amerikos tarptautinio švietimo asociacijos (NAFSA) konferencijoje ir parodoje Vašingtone (JAV). Šių metų tema – „Kurkime įtraukią ateitį“ („Inspiring an Inclusive Future“).

Vienoje didžiausių kasmetinių tarptautinių aukštojo mokslo konferencijų-parodų pasaulyje sukvietė apie 10 000 dalyvių iš daugiau kaip 100 pasaulio šalių. Kartu su „Study in Lithuania“, šiais metais Lietuvos aukštąjį mokslą pristatė septynios aukštosios mokyklos.
LSU atstovai parodos dalyvius supažindino su tarptautinėmis studijų programomis, susitiko su esamais ir naujais užsienio partneriais bei studijų agentais, dalyvavo įvairiose konferencijos darbo sekcijose, kur pranešėjai ir dalyviai dalijosi inovacijomis, strategijomis ir gerąja patirtimi plėtojant tarptautiškumą.

Pasibaigus NAFSA konferencijai Universiteto atstovai lankėsi LSU partnerinėje institucijoje – Denverio metropoliteno valstijos universitete, kur susitiko su šio universiteto vadovybe, Tarptautinių studijų centro atstovais ir Sveikatinimo ir sporto mokslo katedros dėstytojais. Susitikimų metu buvo aptarti tolimesni studentų ir dėstytojų mainai bei mokslinio bendradarbiavimo galimybės, taip pat Universiteto atstovai susipažino su universiteto akademine baze ir mokslo laboratorijomis.

Denverio metropoliteno valstijos universiteto penkiuose koledžuose studijuoja daugiau nei 17 000 studentų. Jis įsikūręs Denverio mieste visai šalia Uolinių kalnų. Universitetas vykdo daugiau kaip 130 studijų programų. LSU bendradarbiauja su šio universiteto Sveikatinimo ir sporto mokslo katedra, kuri vykdo sporto mokslo ir sporto vadybos studijų programos. Universitetas plėtoja bendradarbiavimą su žinomais klubai – krepšinio klubu „Nuggets“, amerikietiško futbolo – „Broncos“, beisbolo – „Rockies“ ir ledo ritulio – „Avalanches“.