LSU 7-oje tarptautinėje savaitėje – naudingos svečių paskaitos ir praktinės pratybos

Balandžio 15–19 dienomis Lietuvos sporto universitete vyko 7-oji tarptautinė savaitė „25 metai patirties „Erasmus+“ programoje – ateitį kuriame šiandien!“ (angl. „25 Years of Erasmus Experience: Today for Tomorrow“).

Tarptautinės savaitės renginiuose dalyvavo 23 užsienio partnerinių institucijų atstovai iš viso pasaulio. Jie atstovavo Australijai, Azerbaidžanui, Bosnijai ir Hercegovinai, Čekijai, Graikijai, Italijai, Izraeliui, Japonijai, JAV, Lenkijai, Norvegijai, Slovėnijai ir Suomijai.

Vienas iš svarbiausių tarptautinės savaitės akcentų – Tarptautinė užsienio partnerių mugė. Čia studentai galėjo tiesiogiai pabendrauti su užsienio institucijų atstovais ir gauti informacinės medžiagos apie akademinių mainų galimybes, o dėstytojai ir mokslininkai – užmegzti dar glaudesnius ryšius su LSU užsienio partneriais.

Tarp užsienio svečių – Australijos kūno kultūros koledžo dėstytojas ir patyręs futbolo trenerių rengimo specialistas Gareth Long, kuris vedė pratybas Fizinio ugdymo ir sporto studijų programos studentams bei futbolo specializantams. Į tarptautinę savaitę atvyko ir Japonijos Nippon sporto mokslo Trenerių rengimo akademijos mokslo darbuotojas Shigeki Sarodo, dirbęs Japonijos krepšinio asociacijoje kaip trenerių ugdymo komiteto narys ir Japonijos sporto asociacijoje kaip trenerių rengimo ekspertas. Visų tarptautinėje savaitėje dalyvavusių dėstytojų užsiėmimai integruoti į LSU paskaitų tvarkaraštį. Užsienio dėstytojai LSU studentams vedė apie 40 paskaitų ir praktinių pratybų.

LSU bendruomenė kartu su užsienio svečiais dalyvavo ir tinklinio trijulių turnyre, kuriame netrūko gerų emocijų.

Pirmąją tarptautinę savaitę Universitetas organizavo prieš 10 metų. Šia jau tradicine tapusia iniciatyva siekiama dar labiau plėsti ir stiprinti Universiteto tarptautiškumą kviečiant užsienio partnerinių institucijų dėstytojus, mokslininkus ir praktikus dalytis savo mokslo žiniomis, inovacijomis bei patirtimi su studentais.