2019 m. Lietuvos sporto universitete: dėmesys studentams ir mokslui

Kovo 30 d. surengtas nuotolinis Lietuvos sporto universiteto (LSU) Tarybos posėdis, kuriame Universiteto 2019 m. veiklos ataskaitą pristatė rektorė profesorė daktarė Diana Rėklaitienė. Pristatytas dokumentas sulaukė vienbalsio Tarybos narių palaikymo.

Posėdžio metu pažymėta, kad praėjusiais metais Universitetas ir toliau  gerino studijų kokybę, mokslinę, projektinę veiklą, sėkmingai plėtojo  tarptautiškumą ir kitas sritis.

„Nors praėjusieji metai buvo nelengvi, tačiau Universitetas sėkmingai įgyvendino užsibrėžtus tikslus, daug dėmesio skyrė strateginėms kryptims įgyvendinti. Ypač džiaugiuosi, kad gerėjo studijų kokybė, o studentai teigiamai vertina permainas. Pažymėtina, kad ne vienus metus džiaugiamės mokslo veiklos augimu – ne tik daugėja svarių mokslinių publikacijų, bet ir plečiasi eksperimentinė veikla, žinių pristatymas visuomenei. Pernai Universitetas šventė 85 metų sukaktį, ji buvo svarbus postūmis ne tik įvairioms veikloms gerinti, bet ir bendruomeniškumui skatinti“, – teigė LSU Tarybos pirmininkas Arūnas Kučikas.

Džiugu, kad praėjusieji metai buvo sėkmingi, bet šie gali būti permainingi. Koronaviruso pandemija neišvengiamai daro įtaką ir aukštajam mokslui. „Visi akylai stebime situaciją Lietuvoje ir pasaulyje. Pandemija koreguos ir mūsų Universiteto planus. Atidžiai stebėsime ir finansinę padėtį, ieškosime geriausių sprendimų. Neabejoju, kad bus nelengva, tačiau sėkmingi pirmi žingsniai, pavyzdžiui, gerinant nuotolinį mokymą, nuteikia optimistiškai. Toliau dėmesį telksime ir į Universiteto strateginių krypčių plėtrą“, – teigė Tarybos pirmininkas A. Kučikas.

Kviečiame susipažinti: 2019 m. LSU veiklos ataskaita