Šalies moksleiviai Europos dieną sutiko su kamuoliu

Lietuvos sporto universitetas kartu su Kauno J. Jablonskio gimnazija Europos Sąjungos gimtadienio išvakarėse  jau aštuonerius metus organizuoja renginį „Europos diena su kamuoliu“.

Renginio dalyvius pasveikino ir gerų emocijų linkėjo Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių atstovai, Lietuvos sporto universiteto ir Kauno J. Jablonskio gimnazijos vadovai.

Tradicinis ŠMM ir Kauno savivaldybės projektas sukvietė daugiau nei šimtą tinklininkų iš 20 Lietuvos mokyklų į Kauno sporto halę, kur vyko Respublikinis gimnazijų jungtinis mokinių ir mokytojų tinklinio čempionatas, kuriame pirmąją vietą iškovojo Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos komanda, II vietą – Kauno S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos komanda,  III vietą – VDU Rasos gimnazijos komanda.

Lietuvos sporto universitete vyko mokymų ciklas  „Kamuolys kaip universali fizinio ugdymo ir sveikatinimo priemonė: praktinis ir teorinis aspektai“. Mokymų programoje dalyvavo virš 60 kūno kultūros mokytojų iš visos respublikos. Renginio dalyviai išbandė kamuolių panaudojimo galimybes, susipažino su traumų prevencija  pratybų su kamuoliais metu. Metodinės kūno kultūros mokytojų konferencijos apie įvairų kamuolių panaudojimą formaliajame ir neformaliajame ugdyme rezultatus apibendrino seminaras-diskusija „Kamuolys kūno kultūros pamokose, gerosios patirties sklaida”.